Mobil Uygulamaların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Yazar: Sare Medya | Tarih: 29-06-2018 17:58:41 | Kategori: Genel

Her Geçen Gün Sayısı Artan Mobil Uygulumalar 

Teknolojik gelişmeler ile birlikte bir çok yenilik ardı ardına gelmiştir. Bu yeniliklerin en önemlisi ise akıllı telefonların icadı olmuştur. Artık öyle ki akıllı telefonlar neredeyse çoğu yetişkinin ve gencin cebinde bulunmaktadır. İnsanlar neredeyse gün içerisindeki boş vakitlerinin çoğunu akıllı telefonları ile geçirmektedir. Akıllı telefonların insanları böyle yoğun bir şekilde cezbediyor olmasının en önemli sebeplerinden biri de birçok insanın aynı anda çevirim içi olarak irtibat kurmasıdır. İnsanları Birbirine bir takım uygulamalarla yakınlaştırdığı düşünülen akıllı telefonlar aksine insanları birbirinden uzaklaştırmış ve sosyalleşmesinin önüne set örmüştür. Ancak bu süreç içerisinde mobil uygulamaların sayısı da dur durak bilmeksizin artmaya devam etmektedir.

 

Bir çok mobil uygulamanın çıkış amacı yoğun insan kitlesine ulaşmaktır. Yoğun insan potansiyeline ulaşmak için ise dikkat çekici, kullanışlı, amaca yönelik ve popüler olma potansiyeline sahip olması gerekir. İnsanlar bu sebeple yüz binlerce uygulama geliştirmiş ve piyasaya sunmuştur. Uygulamaların sayısının artması ise verimliliği ve çeşitliliği her ne kadar artırmış olsa da uygulama çöplüğüne dönmüş telefonların yığılmasına sebep olmuştur. Öyle ki yeni aldığınız akıllı telefonun yaklaşık bir sene sonra miadını dolduracak kadar doluluk oranına ulaştığını söylememiz mümkün. Ayrıca çıkan uygulamaların tam potansiyel çalışabilmesi için ise telefonunuzun yeni olması gerekiyor. Çünkü arz talep uyarınca ticaretin devam etmesi de buna bağlıdır.

 

Her geçen gün yeni çıkan mobil uygulamalar yediden yetmişe her kesimi kendine bağımlı hale getirmiştir. Çocukları ve gençleri hatta yetişkinleri dahi online oyun uygulamaları akıllı telefonlara bağımlı hale getirmektedir. Vaktin boşa harcanması akıllı telefonlar ile aşırı derecede artmış ve insanlar vaktin nasıl geçtiğini akıllı telefonlar sayesinden anlayamaz hale gelmişlerdir. Sosyalleşmeyi dahi olumsuz etkileyen akıllı telefonlar, insanların birbirleri ile diyalog kurmalarını kısmi de olsa engellemektedir. Akıllı telefonların ve mobil uygulamaların olumsu yanlarının yanında bir çok olumlu ve faydalı yönü de bulunmaktadır. Mobil uygulama ile telefonlar “akıllı” tabirine kavuşmuş ve insanlar tarafından yoğun olarak kullanılmaya başlamıştır. Yani teknolojiye yön verir niteliktedir. Ayrıca mobil uygulamalar hayatımızın her alanındadır ve hayatımızın her anını daha yaşanılabilir hale getirmektedir. Mobil

 

uygulamalar ile işlerimizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapmamızı sağlamaktadır. Örnek vermek gerekirse, mobil uygulamalar ile çok kolay ve hızlı bir şekilde birkaç parmak hareketi neticesinde dünyanın diğer ucuna kolaylıkla para transferinde bulunabiliyoruz. Bunu yaparken yorulmuyor ve herhangi bir fiziksel müdahaleye de ihtiyaç kalmıyor. Ayrıca başka örnek vermek gerekirse telefonumuzdaki uygulamalar ile hastaneden veya randevu sistemi ile çalışan kurumlardan randevu alarak sırada bekleme derdini ortadan kaldırmış oluruz. Seyahat edeceksek hızlı ve kolay bir şekilde biletimizi mobil uygulamalar ile satın alabiliriz.

 

Mobil uygulamaların devlet desteği ile kullanılması ile de kamusal alanlardaki bürokrasi trafiğinin son bulması sağlanmış ve işlemler çok kısa sürelerde yapılır hale gelmiştir. Ayrıca geçmişte saatlerce uğraşıp alamadığımız belgeleri de sadece birkaç saniye içerisinde elde edebiliyoruz. Bunların yanında ayrıca mobil uygulama reklam modelleri ile de gelir elde edebiliyoruz. Bir çok uygulamanın çıkış noktası maddidir diyebiliriz. Bu sektörde binlerce insan maddi güç kazanmaktadır. Günlük ciro olarak haddi hesabı olmayan gelirler mobil uygulama reklamları ile herkesin cebine kadar girmiş durumda. Mobil uygulama reklamlarını şirket sahipleri de yoğun bir şekilde kullanmakta ve kurumlarının reklamlarını yoğun bir şekilde mobil uygulama reklamları ile insanlara ulaştırmaktadırlar. Ancak mobil uygulamalardaki reklamlar uygulama yapımcısı için olumlu bir durum oluşturmuş olsa da mobil uygulama kullanıcıları için baş belası niteliğindedir. Çünkü uygulamanın fonksiyonel kullanımını dahi olumsuz etkileyen bir çok mobil uygulama reklamı bulunmaktadır. Bazı firmalar ise herhangi bir reklama ihtiyaç dahi duymadan mobil uygulamasını insanların istifadesine kolayca sunmuştur.

 

Sizler de mobil uygulama oluşturarak insanların dikkatini çekebilir, yapmış olduğunuz uygulamanın insanlar tarafından kullanılmasını sağlayabilir hatta mobil uygulamanıza reklamlar yerleştirerek gelir dahi elde edebilirsiniz. Ancak bunun için sabırlı olmanız gerek. Uygulamanızın insanlar tarafından kullanılması ve tanınması biraz zaman alacaktır. Önemli olan uygulamanın cazipliği ve kullanım alanıdır. Kullanım alanı geniş olan bir uygulama eğer özgünse ve benzer uygulama sayısı az ise uygulamanızın kullanımı artacak ve insanlar tarafından kolaylıkla indirilecektir. Mobil uygulama reklamları için bir çok kurum ve kuruluş hizmet vermekle birlikte Google Adsense reklamlarını mobil uygulamanızda kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu makalemizde mobil uygulamalar ve mobil uygulama reklamları hakkında bilgi vermiş olduk. Umarız makalemiz sizin için faydalı olmuştur. Konu hakkında bilgi güncellemelerini sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Google Politika ve kuralları için https://support.google.com/adwords/ sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım