Instagram'da Takipçilerinizi Arttırabileceğiniz Yöntemler

Yazar: Sare Medya | Tarih: 29-06-2018 18:27:23 | Kategori: Genel

Instagram önemi gittikçe artan ve gelecekte Facebook’u geçmesi beklenen günümüzün trend sosyal medya ağı olarak dikkat çekiyor. Instagram’da insanlar ve işletmeler hesaplarını büyüterek daha fazla kitleye ulaşarak mesajlarını, fotoğraf ya da videolarını geniş kitlelere yaymak istiyor.

Bu yazımızda sizlerle Instagram içerisinde takipçilerinizi arttırabileceğiniz teknikler üzerine bilgiler vereceğiz. Bu sayede zamanla takipçi sayınızı arttırabileceksiniz.

1-Konseptinizi Belirleyin

Instagram oldukça eğlenceli ve renkli bir mecra. Burada yer almak istiyor ve hesabınızı büyütmek istiyorsanız belirli bir konsept ile hareket etmelisiniz. Örneğin; yemek paylaşımı üzerine bir sayfa kurabilir ve yemeklerle alakalı paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Bu sayede hedeflediğiniz bir kitleye daha rahat ulaşabilirsiniz.

2-Paylaşımlarınızı Düzene Oturtun

Tüm sosyal medya ağlarında olduğu gibi Instagram’da da paylaşımlarınızı belirli bir periyotta yapabilirsiniz. İsterseniz bu periyodu sık paylaşımlar üzerine kurgulayabilir ya da haftalık olarak sınırlayabilirsiniz. Günlere ayırdığınız ya da sıklıkla paylaşım yaptığınız sayfanızı insanlar zamanla alışkanlık haline getirerek ziyaret eder ve beğenmeye başlarlar.

3-Hashtag Kullanımı

Instagram’ın güzel özelliklerinden biri de hashtag özelliği. Hashtag özelliği sayesinde paylaşımınızı herkesin görebileceği şekilde yayınlama şansını bulabiliyorsunuz. Ayrıca konseptinize uygun olan hashtagleri yazarak size benzer sayfaları takip etmek isteyen kişilere ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda mesajınızı önemli bir kitleye yayma şansı da cabası!

4-Fotoğraflarınızda Kaliteye Özen Gösterin

Instagram temelde fotoğrafa dayalı bir sosyal ağ. Şu an da maksimum 1’er dakikalık videolar paylaşılabilse de fotoğraf paylaşımları oldukça önemli bir yer tutuyor. Bu bakımdan paylaşılan fotoğraflar olabildiğince kaliteli ve konseptinize uygun olmalıdır. Renk olarak sayfanızda genelde kullandığınız renklerle uyumlu olması konseptinizin bütünlüğü açısından oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra Instagram’da paylaşabileceğiniz fotoğrafların daha kaliteli olması için fotoğraf düzenleyici programlar kullanmakta artı bir yarar sağlayacaktır.

5-Etkileşimde Yer Alın

Instagram’da takipçileriniz ile iletişime geçerek etkileşimlerinizi arttırmanız mümkün. Bunun için yarışmalar, soru-cevap şeklinde paylaşımlar, canlı yayınlar, hikayeler ile insanların hem size cevap vermesini sağlayabilir hem de sizin onların gözünün önünde olmalarını sağlayabilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım