Chatbotlar Neden Mi Önemli?

Yazar: Sare Medya | Tarih: 29-06-2018 18:33:07 | Kategori: Genel

Günümüz koşullarında artık hayatımıza daha hızlı ve kolay bir şekilde yön verebilecek icatlarla geliştirmeler ciddi düzeyde ilgi çekici oluyor. Yapılan ve geliştirilmeye çalışılan yapay zekalar, insansı robotlar bu gelişimin birer parçası.

Chatbot kavramı ise burada önemli rollerden birine sahip. Kullanıcılarla dijital ortamda iletişime geçen ve birçok konuda ki bu konulardan mesela otel rezervasyonu, para transferi, yardım talep etme, kredi notu sorgulama gibi birçok alanda artık hayatımıza ciddi düzeyde kolaylaştırıyorlar.

Chatbotlara olan ilgi artık gün geçtikçe artıyor diyebiliriz. Hayatımızın artık tam ortasında olan internet dünyasında insanlar için önemli olan hız kavramı ve taleplerinin anlık karşılanması adına Chatbotlara ciddi ihtiyaç duyuluyor. CNN, Uber, WhatsApp gibi küresel şirketler ile ülkemizde faaliyet gösteren Garanti Bankası, ETS Tur gibi şirketlerde artık Chatbotları kullanıyorlar.

Sosyal Medya alanında özellikle ciddi müşteri taleplerinin olduğu sektörlerde Chatbotlar tamamen can simidi gibi. Sürekli tekrarlayan ve personel için zaman yönetimi açısından kayba uğratabilecek durumları Chatbot tek başına üstlenerek potansiyel müşterilere kombin ya da isteklerine uygun eşyaları önererek önemli bir görevi rahatlıkla yapabiliyor.

Chatbotların avantajlarından biri de şirketler için müşterilerinin nasıl bir satınalma davranışı gösterdiğini daha rahat anlamamızı sağlayacak dataları rahatlıkla toplamamızı sağlıyor. Bu bakımdan Chatbotlar ‘Big Data’ içinde önemli bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm verileri alt alta topladığımızda günümüz değişen ve hızlanan pazar koşullarında Chatbotlar birçok açıdan avantaj sağlıyor. Bu bakımdan Chatbotların önlenemeyecek bu yükselişini önceden keşfederek rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım