Facebook Müzikli Videoları Artık Kaldırmayacak

Yazar: Sare Medya | Tarih: 29-06-2018 18:30:42 | Kategori: Genel

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, dünyaca ünlü birçok sanatçının müziklerini lisanslayan Universal Müzik Grubu ile anlaşma imzaladı. Artık bundan sonra lisanslı müzikler kullanılabilecek.

Son yıllarda Facebook yaptığı atak ile Youtube'a video konusunda rakip olmaya çalışıyor. Özellikle video yayıncılarının artmasını hedefleyen Facebook, videolardan gelir elde etme sistemini devreye almış durumda. Fakat telif hakkına takılan birçok videodan dolayı istenen gelişme net bir biçimde sağlanamıyor. Bunu görmüş olan Facebook, Universal Müzik Grubu ile yaptığı anlaşma ile artık videoların telif hakkına takılmasını engellemeye çalışıyor.

Instagram ve Oculus'u da kapsayan anlaşma ile artık telif hakkından dolayı videoların kaldırılmasının önüne geçilecek. Bundan böyle Universal Müzik Grubu'na bağlı olan sanatçıların müziklerini kullanıcılar videolarında kullanabilecek.

Facebook aynı zamanda Universal Müzik Grubu'nun yanında Sony Music, Warner Music Group gibi müzik yayıncılarıyla da anlaşma yapılması için görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Her ne kadar anlaşma sağlansa da Youtube'a rakip olmak adına Facebook'un ciddi adımlar atması gerekiyor. Çünkü günümüz koşullarında hazırlanan video içerikler genel olarak Youtube için hazırlanmakta olup sadece Facebook için video içerik üretilmediğini herkes biliyor. Bu bakımdan daha farklı ve insanları çekecek bir adım ile Facebook video paylaşımlarında Youtube'a ancak rakip olabilir.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım