Apple Beklenen Lansmanı Gerçekleştirdi

Yazar: Sare Medya | Tarih: 29-06-2018 18:25:42 | Kategori: Genel

Akıllı telefon pazarının en önemli aktörlerinden Apple’ın lansmanı dün gerçekleşti. Gerçekleşen lansman da iPhone 8, iPhone 8 Plus ve çok beklenen iPhone X modelleri görücüye çıktı.

Lansman da en çok dikkat çeken model iPhone X modeliydi. Genel özellikleri ve getirdiği yenilikleriyle iPhone X, Apple’ın 10.yıl özel telefonu olarak dikkatleri fazlasıyla üzerine çekti. iPhone X'in getirdiği başlıca yenilikleri şu şekilde sıralayabiliriz:
 

  1. Home tuşu kaldırılmış durumda.
  2. Face ID yani yüz tanıma özelliği.
  3. Süper retina ekran kullanacak olan iPhone X’in 1125 x 2436 çözünürlüğü bulunuyor.
  4. 3D Touch özelliği iPhone X’in diğer özelliklerden biri.
  5. Telefonda A11 Bionic 6 çekirdekli işlemci yer alıyor.
  6. Ram olarak 3 GB Ram kullanılacak.
  7. Dikey çift kamera özelliği.
     

Çıkması beklenen diğer modeller iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri ise ciddi değişiklikler olmadan karşımıza çıktı. iPhone 7 Plus benzeri bir kasaya sahip iki modelde de birkaç yeni özellik eklenmiş durumda. Her iki cihazda da kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Ayırca suya ve toza karşı dayanıklı modeller olarak karşımıza çıkıyor. Düşük ışık koşullarında iyi bir fotoğraf çekimi yapabilen iPhone 8 ve iPhone 8 Plus gelişmiş bir piksel işlemcisine sahip. Ayrıca gürültü azaltma özelliği de her iki modelin yeniliklerinden.

Tanıtımda Apple Watch S3’te ciddi bir ilgiyle karşılaştı. Apple’ın yeni akıllı saati Watch S3 bir takım yenilikleri beraberinde getiriyor. Saati kullanabilmek için artık telefona ihtiyaç duymayacağız. Şarj ömürleri ise %50 oranında artırılmış durumda. Saatte ayrıca eSİM adında yeni bir sim teknololojisi de saatle beraber gelmiş durumda.

Apple ayrıca iOS 11’in resmi çıkış tarihini de paylaşmıştı iOS 11 işletim sistemi 19 Eylül günü global olarak çıkacak.


- YORUM YAPIN -





Hiç Yorum Yapılmamış.

Sizi Arayalım